torstai 14. huhtikuuta 2016

Voileipäkakku (maidoton, munaton, (soijaton))

Olen muutaman kerran tehnyt voileipäkakun, koska rakastan voileipäkakkuja. Nämä tein aikana, jolloin soijatuotteet vielä kävi, mutta sitten kun soijakin meni kieltolistalle, näiden tekeminen jäi, kun silloin ei ollut sopivia tuotteita korvaamaan nuo soijatuotteet. Voileipäkakussa toimisi varmasti myös Oatlyn iMat fraiche ja påMackan-tuorejuustot, sekä tietenkin Violifen tuorejuustot, jolloin voileipäkakusta saa helposti myös soijattoman.


 Voileipäkakku


Pågen tumma paahtoleipä (6 viipaletta)
Pågen vaalea paahtoleipä (8 viipaletta)
Lihalientä ja maustekurkkujen lientä kostukkeeksi

Täyte 1:
1 dl maustekurkkukuutioita
1/2 prk Tofutti yrttilevite (tai Violifen yrttituorejuusto)
Xtra-majoneesia (jos tuota nyt voi majoneesiksi kutsua, kun se ei sisällä edes kananmunaa. Jos kananmuna ei ole ongelma, voi majoneestin tehdä vaikka itse, tai käyttää muun merkkistä majoneesia (huom! monissa on maitojauhetta tms., kannattaa olla tarkkana))

Täyte 2:
1/2 pakettia Härän kylmäsavupaistia (HK) pilkottuna
1/2 prk Tofutti naturell -levitettä (tai Violifen original-tuorejuusto)
ruohosipulia
Xtra-majoneesia

Täyte 3:
1 dl aurinkokuivattu tomaatti -säilykettä (kuutioita öljyssä)
1 avokado muussattuna
Xtra-majoneesia

Pinta:
Alpro Soijavalmiste (tai esim. Oatlyn iMat fraiche)
Xtra-majoneesia
Tofutti naturell -levitettä (tai Violifen original-tuorejuusto)

Härän kylmäsavupaistia
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua
Ruohosipulia

1. Tee täytteet valmiiksi, eli yhdistä ainekset ja säädä majoneesilla täytteiden koostumus haluamaksesi. Täytteet voi olla jääkaapissa muiden valmisteluiden ajan.
2. Tee lihaliemi, leikkaa leivistä reunat pois.
3. Levitä leikkuulaudan päälle vierekkäin kaksi liuskaa kelmua pitkittäin ja kaksi poikittain (muodostuu ikään kuin risti), päällimmäiseksi leivinpaperiarkki.
4. Levitä ensimmäinen leipäkerros ja kostuta jäähtyneellä lihaliemellä.
5. Lado päälle 1. täyte. Laita päälle toinen leipäkerros ja kostuta kurkkupurkin liemellä. Levitä päälle toinen täyte. Kolmas leipäkerros, kostutus lihaliemellä, kolmas täyte. Neljäs kerros leipiä ja kostutus kurkkuliemellä.
6. Tee leivinpaperista ja kelmusta tiukka paketti, pieni paino päälle ja jääkaappiin yön yli.

Seuraava päivä:
7. Valuta soijavalmistetta suodatinpaperin läpi.
8. Yhdistä kuorrutteen aineksia maun mukaan, ei liian löysää muttei liian jämäkkääkään
9. Kaiva kakku esiin leivinpaperin ja kelmun alta, kumoa tarjoiluastialle ylösalaisin.
10. Levitä kuorrutetta kakun pintaan. Koristele haluamallasi tavalla.

Tässä voileipäkakussa täytteinä oli piparjuuri-savunauta, itsetehty maidoton pesto-aurinkokuivattu tomaatti ja yrtti-maustekurkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti