keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Munkit (maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton (kotim.))

Mitä olisi vappu ilman munkkeja? Eräässä fb-ryhmässä näin ohjeen kaikettomiin munkkeihin, ja päätin tehdä niitä itsekin, Ohje on kutakuinkin suoraan Kaiketonta-sivustolta, vaihdoin vaan tuorehiivan kuivahiivaksi. Eikä kyllä huomaa mausta, että ovat jotenkin erilaisia kuin normaalit munkit.





Pikkumunkit (n. 12 kpl)


50 g margariinia (esim. Sunnuntain laktoositon (maidoton) leivontamargariini)
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semper FinMix)

1 pkt kookosrasvaa tai munkinpaistorasvaa paistamiseen
sokeria

1. Sulata margariini ja jäähdytä.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen (vähintään 42 astetta) veteen.
3. Lisää veden joukkoon sokeri, suola ja kardemumma sekä margariini.
4. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella jauhot joukkoon. Jatka vatkaamista hetkinen.
5. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne jauhotetulla käsillä palloiksi.
6. Anna kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
7. Sulata munkinpaistorasva paksupohjaisessa padassa tai kattilassa. Testaa rasvan kuumuus pienellä taikinapalalla tai käytä paistomittaria (170-180 astetta).
8. Laita lusikan avulla taikinapallot muutama kerrallaan rasvaan ja paista noin viitisen minuuttia kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.
9. Nosta munkit rasvasta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
10. Kun munkit ovat vähän jäähtyneet, kierittele ne sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti