sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Täytekakkupohja (maidoton, munaton, vegaaninen)

Silloin kun meillä oli rajoituksena "vaan" maito, kananmuna ja soija, yksi luotto-ohjeistani oli tämä täytekakkupohja. Se onnistuu joka kerta, on mehevä, se ei hajoa käsiin, eikä sitä välttämättä tarvitse edes kostuttaa.Usein tein kaksi kakkupohjaa, jolloin sai laitettua kolme täytettä.

Kakkupohja (saa halkaistua kerran, eli yhdelle täytteelle)

3,5 dl Vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia (sulatettuna ja jäähdytettynä)
1 dl banaanisosetta (myös omenasose käy)
2 dl vichyä tai mehua

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen.
2. Kaada taikina voideltuun (öljy tai sulatettu margariini) ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 23 cm).
3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.
4. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä. Tässäkin olen käyttänyt sitä menetelmää, että jätän kakun vuokaan ja laitan lautasen tms. kanneksi kun kakku on vielä lämmin, jolloin kakku pysyy vielä kosteampana.

Kaksi erillistä kakkupohjaa ja kolme täytettä

Kaksi kakkupohjaa ja kolme täytettä
Puolitoistakertainen ohje, jolloin pohjan sai halkaistua kolmeen osaan kahdelle täytteelle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti