Kakkupohja (saa halkaistua kerran, eli yhdelle täytteelle)
3,5 dl Vehnäjauhoja2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia (sulatettuna ja jäähdytettynä)
1 dl banaanisosetta (myös omenasose käy)
2 dl vichyä tai mehua
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen.
2. Kaada taikina voideltuun (öljy tai sulatettu margariini) ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 23 cm).
3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.
4. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä. Tässäkin olen käyttänyt sitä menetelmää, että jätän kakun vuokaan ja laitan lautasen tms. kanneksi kun kakku on vielä lämmin, jolloin kakku pysyy vielä kosteampana.
Kaksi erillistä kakkupohjaa ja kolme täytettä |
Kaksi kakkupohjaa ja kolme täytettä |
Puolitoistakertainen ohje, jolloin pohjan sai halkaistua kolmeen osaan kahdelle täytteelle |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti