Runeberginkakku
300 g maidotonta margariinia1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
6 tl No Egg -valmistetta
6 rkl vettä
3,75 dl Semperin Fin Mix -jauhoseosta
1 dl karkeita riisijauhoja
0,5 dl kookosjauhoja (voi korvata esim. riisijauhoilla)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
noin 3 dl eli 1 pkt piparimurua (Semperin piparkakkuja)
1-1,5 dl vettä tai laimeaa mehua, esim. sitruuna
1. Vaahdota margariini ja sokerit vaahdoksi.
2. Yhdistä No egg ja vesi, vaahdota edellisten joukkoon.
3. Murskaa piparit.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
5. Lisää nestettä sen verran, että taikina vähän löystyy (katso kuva)
6. Levitä taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 23-25 cm), pohjalle ja reunoille kannattaa laittaa leivinpaperi estämään tarttumista.
7. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin.
8. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, pohjan voi suojata foliolla noin 15 minuutin jälkeen.
Taikina kun kaikki ainekset on mukana |
Tasoitettuna ennen paistoa |
Paiston jälkeen |
Kuorrute
2-3 dl tomusokeria
sitruunamehua (1 tl ehkä hyvä määrä aloittaa)
(vettä)
Vadelmahilloa
1. Levitä vadelmahillo kakun keskelle.
2. Sekoita tomusokeri ja neste, lisää nestettä vähitellen jottei kuorrutteesta tule liian löysää. Kuorrutteen pitää jähmettyä ja pysyä muodossaan melko nopeasti.
3. Laita valmis kuorrute pieneen pussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä, pursota kuorrutetta hillon ympärille. Anna hetki jähmettyä ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti