maanantai 16. toukokuuta 2016

Sitruunaiset minikuppikakut/muffinit (maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, manteliton, viljaton (kotim.), vegaaninen)

Harjoittelen jo vähän esikoisen synttäreitä varten, ja olen suunnitellut tekeväni muutamia erilaisia muffineita/kuppikakkuja. Suklaiset on jo hallussa, joten halusin testata jotain ilman suklaata. Kamomillan konditoriasta löysin hyväntuntuisen ohjeen, jota vähän muokkasin ja kokeilin tehdä minimuffineita. Näistä tuli lopulta niin hyviä, että taitaa olla parhaat mitä olen koskaan tehnyt, kun ottaa huomioon myös ns. normaalit muffinit.




Sitruunaiset minikuppikakut (n. 30 kpl)

1 tl psylliumia
2,5 dl riisimaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
2,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
6 dl Semperin FinMix -jauhoja (alkuperäisessä ohjeessa käytetty riisi- ja maissijauhoja)
1,5 tl ruokasoodaa

1. Sekoita psyllium, riisimaito, omenaviinietikka, öljy, sokerit, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja suola ja anna turvota kymmenen minuuttia.
2. Sekoita joukkoon jauhot ja ruokasooda, varkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Taikina jää suht löysäksi, muttei kuitenkaan ihan juoksevaksi.
3. Jaa taikina (itse käytin pursotinpussia) muffinipellillä oleviin muffinivuokiin. (omalla vuoalla saa tehtyä 24 kerralla, joten muutama jäi odottelemaan toista satsia, kun ei ole kiertoilmauunia)
4. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, isommilla muffineilla menee aikaa kauemmin.
5. Anna muffinien jäähtyä. Säilytä huoneenlämmössä.

Täyte (ei pakollinen, mutta tekee kyllä hyvän lisän makuun ja koostumukseen)

Pirkan laktitsikastiketta

Kuorrute

1 prk sopivaa kasvivispiä (itse käytin Schlagfixin vispiä)
Pirkan lakritsikastiketta
Lakritsijauhetta
Porvoon gluteenitonta lakritsia
(kuorrutteen voi tehdä myös margariini-tomusokerikreemillä, ohje löytyy mm. täältä)

1. Jos haluat täyttää muffinit, voit pursottaa kapealla tyllalla lakritsikastiketta muffinin sisään. Itse käytin koristelukynää.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kastike ja jauhe. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota minimuffinien päälle.
3. Pilko koristeeksi lakua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti