keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mukibrownie (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, manteliton, soijaton, viljaton (kotim.), vegaaninen)

Mikäli kaakao (eli suklaa) sopii ruokavalioon, niin tämä on hyvä ja nopea herkku äkilliseen makeannälkään. Pohja tähän reseptiin on Kamomillan konditoriasta, vähän tein muutoksia että sain sen muokattua viljattomaksi. Ulkonäkö on vähän epämääräinen, mutta on kyllä herkullista. Vielä kun olisi riisijäätelöä siihen seuraksi...

Voiko tällaisesta tummanruskeasta mössöstä saada edes hyvää kuvaa, kysynpähän vaan.

Mukibrownie

0,5 dl Semperin FinMix-jauhoja (tai esim riisijauhoja)
0,5 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1/8 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaota (esim Fazerin 100% Cacao)
1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl riisimaitoa
1 rkl öljyä
(suklaarouhetta, Marianne Crushia tms)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään mikronkestävässä mukissa
2. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi, seoksen kuuluu olla löysää.
3. Laita muki mikroon ja kypsennä 1 minuutti. Tarkista tilanne, ja tarvittaessa jatka kypsentämistä vielä 15-30s. Omalla kokemuksella 1 min 30 s oli vähän liian pitkä aika, toisella kerralla 1 min 15 s oli aika hyvä. Taikina saa jäädä ihan vähän löysäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti