Suklaapala suklaakuorrutteella |
Suklaapalat (pellillinen)
Pohja4 dl sokeria
4 dl riisijauhoja (hienoja, ei karkeita)
3 dl Jytte-jauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja)
1 tl ksantaania
0,5 rkl psylliumia
4 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta (100 % kaakaota, esim Fazerin Cacao-kaakaojauhe ei sisällä maitoa)
4 dl nestettä (vettä, riisimaitoa, mehua (appelsiini sopii erityisen hyvin), muita kasvimaitoja mitkä käy,...)
200 g sulatettua margariinia (osa rasvasta voi olla myös esim. rypsiöljyä tai kookosöljyä)
Kuorrute
40 g tummaa maidotonta ja soijatonta suklaata sulatettuna
50 g sulatettua margariinia
tomusokeria
TAI porkkanakakun kuorrutetta TAI kahvilla maustettua kuorrutetta
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset, sekoita huolellisesti. Taikina jää melko paksuksi, mutta mikäli taikina tuntuu ihan liian paksulta, lisää nestettä.
3. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, levitä mahdollisimman tasaiseksi (muhkurat eivät tasoitu uunissa)
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Tee kuorrute. Suklaisessa kuorrutteessa yhdistä ensin rasva ja tomusokeri (esim 1 dl), lisää sitten sulatettu suklaa. Sekoita ja lisää tomusokeria tarvittava määrä. Levitä kuorrute jäähtyneen suklaakakun päälle, koristele haluamallasi tavalla (Huom. Joissain strösseleissä ja nonparelleissa voi olla esim. vehnätärkkelystä).
6. Leikkaa paloiksi.
Suklaapalat vaalealla kuorrutteella |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti