Suklaamuffinit (noin 8 kpl)
75 g maidotonta margariinia1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin Fin mix)
0,75 dl perunajauhoja
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Fazerin 100 % Cacao)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl omenasosetta (Bonne)
n. 1 dl vettä tai laimeaa mehua
Kuorrute
150 g maidotonta margariinia (voi laittaa myös Violifen maustamatonta tuorejuustoa mukaan keventämään kreemiä)
Tomusokeria (mansikanmakuista)
1. Sulata margariini.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää myös fariinisokeri.
3. Sekoita joukkoon margariinisula, omenasose ja neste, sekoita tasaiseksi. Taikinan pitää olla sen verran löysää, että se vähän tasoittuu itsekseen.
4. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin, älä jätä isoja "möykkyjä" pinnalle - taikina ei välttämättä tasoitu kunnolla uunissa. Käytä muffinssipeltiä jos vaan mahdollista.
5. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrute. Vatkaa margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes rakenne on sopiva pursotettavaksi. Pursota kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle.
Paljonko tomusokeria kuorrutteeseen?
VastaaPoista