torstai 22. syyskuuta 2016

Kananmunattomat marengit (vegaaninen, munaton, soijaton, maidoton, gluteeniton, viljaton)

Jonkin aikaa netissä on kiertänyt ohje vegaanisista marengeista, ja itsekseni mietin, että voiko ne muka olla hyvä. Vastaus: kyllä ne on. Siskoni sanoin, "parhaita marenkeja mitä olen ikinä syönyt" :D Nämä suorastaan sulaa suuhun.


Marenki (2 pellillistä)
1,5 dl säilyketölkkiherneiden lientä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(pastaväriä)

1. Siivilöi säilykeherneiden liemi ja vatkaa sitä muutama minuutti kevyeksi vaahdoksi.
2. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Voi mennä vatkaustehosta riippuen 5-10 minuuttia. Värin voi lisätä ennen vaahdotusta.
3. Kun vaahto on kovaa, laita se pursotuspussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle, jätä pieni leviämisvara.
4. Paista uunissa (100C) yksi pelti kerrallaan, keskitasolla 1,5 tuntia.
5. Säilytä huoneenlämmössä kuivassa paikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti