Porkkanakakku (löytyy myös täältä )
(Huom! Tarvitset kaksi tällaista taikinaerää. Jos on kiertoilmauuni, kaikki voi laittaa yhtä aikaa uuniin ja tehdä siis tupla-annoksen taikinaa kerralla, itse tein kaksi eri erää ja paistoin erikseen).
5 dl raastettua porkkanaa
4 dl fariinisokeria
200 g maidotonta margariinia sulatettuna (esim. tummansininen Keiju)
1,5 dl nestettä (vesi, riisimaito, appelsiinimehu tms)
1 dl perunajauhoja
5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semperin Fin mix)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 rkl psylliumia
0,5 rkl ksantaania
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele vuoka (halkaisija noin 25 cm) maidottomalla
margariinilla ja jauhota käyttämilläsi gluteenittomilla jauhoilla TAI käytä
reunapaperia (valmiita tai leivinpaperista itse leikattuja).
3. Raasta porkkanat.
4. Yhdistä fariinisokeri, rasvat ja vesi, sekoita.
5. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää
sokeri-nesteseokseen yhdessä porkkanaraasteen kera.
6. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta mahdollisimman
hyvin.
7. Paista kakkua 35-45 minuuttia, testaa kakun kypsyys
tikulla.
8. Anna jäähtyä. Mehevän lopputuloksen saa, kun jättää kakun
jäähtymään vuokaan, ja laittaa kanneksi esim. lautasen. Tuolloin kakun kosteus
ei pääse karkaamaan.
Täyte
100 g maidotonta margariinia
200 g Violife maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa margariini ja tuorejuusto sekaisin ja lisää sokerit. Täytteen pitää olla sen verran jähmeää, että se kestää kakkupohjien painon leviämättä reunoille
2. Asettele iso pohja alimmaiseksi. Levitä päälle täytettä ja laita toinen pohja päälle, mutta pienemmälle pinta-alalle, eli seuraavaksi isomman pohjan kohdalle. Yritä keskittää pohja. Levitä jälleen täytettä ja asettele pienin pohja päälimmäiseksi.
3. Laita jääkaappiin jähmettymään
4. Leikkaa terävällä veitsellä kakkupohjat helman malliseksi, säästä ylijäävät kappaleet mahdollista tasoitusta varten.
5. Leikkaa pitkällä, terävällä veitsellä keskelle pieni koko, mihin saa nuken. Nuken saa survottua aika hyvin pohjaan asti, kunhan päällä on hyvä kolo. Kääri nuken jalat elmukelmuun ennen kun laitat sen kakun sisään.
6. Tasoita kakku ja laita ylijäämäkappaleita tarvittaessa tasoittamaan muotoa, "liimaa" palat paikoilleen käyttämällä täytettä kiinnikkeenä.
Kakun pinta
Kreemi
300 g margariinia3-4 dl tomusokeria
(pastaväriä halutessaan)
Sokerimassaa barbin yläosaksi
koristeita
1. Tee kreemi vatkaamalla margariini ja tomusokeri, lisää halutessasi pastaväriä.
2. Kuorruta kakun pinta kreemillä.
3. Tee sokerimassasta barbille yläosa, sokerimassaa voi käyttää myös kreemin päällä helmassa ihan niin paljon kun haluaa (itse tykkäsin enemmän käyttää kreemiä, joka sopii paremmin porkkanakakun makumaailmaan. Tavalliseen pohjaan sopii myös pelkkä sokerimassa).
4. Laita loppu kreemi pursotuspussiin ja pursota hameen helman koristeet.
5. Koristele haluamallasi tavalla.
Tältä kakku näytti sisältä. Oli muuten hyvää!!! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti