Leipäpohja
400-500g sopivaa leipää pienenä muruna (esim. blenderissä murskattuna)
200-300g maidotonta margariinia sulatettuna
1. Murusta leipä ja sulata margariini, yhdistä ainekset ja tarkista onko massa sopivaa. Leipämuruseoksen pitäisi olla sopivan kosteaa, että rasva jähmettää pohjan kiinteäksi. Rasvan määrä riippuu leivän kuivuudesta.
2. Levitä leipämuru irtopohjavuoan (25 cm, pohjalla ja reunoilla leivinpaperi) pohjalle ja painele se tiiviiksi.
3. Laita jääkaappiin jähmettymään
Täyte
200-300g palvikinkkua pieninä kuutioina (tai muuta lihaa/kalaa)
1 prk Oatlyn ranskankermaa
1 prk Violifen yrtti-tuorejuustoa (tai tomaatti-basilika)
2 prk Schlagfixin makeuttamatonta kermaa (tämä)
1,5 dl sinappi-kurkkusalaattia
tuoreita yrttejä, periaatteessa mitä vaan mikä sopii makua antamaan
8 kpl liivatetta (ja tippa vettä)
1. Pilko kinkku ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Vatkaa kermaa vähän, lisää siihen tuorejuusto ja ranskankerma.
3. Lisää muut täytteen ainekset (paitsi liivatteet)
4. Kuumenna tippa vettä kiehuvaksi, ja sulata liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.
5. Levitä täyte leipäpohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli
Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua
Olipa löytö! Tämä lähtee kokeiluun. Mutta mitä voisi käyttää schlagfix kerman tilalla? Sitä kun ei ihan tavan kaupasta taida saada..
VastaaPoistaHei, Schlagfixin kerman tilalla voi käyttää itselle sopivaa ruokakermaa. Se ei vaahtoudu, mutta muuten pitäisi kyllä soveltua voileipäkakkuun :) Kunhan ei ole makeutettua :)
PoistaHei! Olisiko ehdotusta kalaversiosta tästä?
VastaaPoista