Runeberginkakku
300 g maidotonta margariinia (esim. tummansininen Keiju, vaaleansininen Flora)
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 dl omenasosetta (esim. Bonne)
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta
1 dl Farina Karkeita riisijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl Farina Psylliumia
1 tl Farina Ksantaania
n. 3dl piparimurua (voi tehdä ilman kananmunaa, käytä maidotonta margariinia)
1,5 dl nestettä (vettä, laimeaa mehua)
Kostutukseen laimeaa mehua, tai veteen laimennettua karvasmanteliaromia
Koristeluun vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta
1. Vatkaa margariinia ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa sekaan omenasose.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
3. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) irtopohjavuokaan, minkä halkaisija 24-26 cm. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin.
4. Paista kakkua 200 asteessa 30-40min, testaa kypsyys puutikulla. Mikäli pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä foliolla.
5. Anna kakun jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt, kostuta pohjaa joko laimealla (appelsiini)mehulla, tai mikäli pidät karvasmanteliaromista, laimenna 1 tl karvasmanteliaromia noin 1 dl vettä. Anna maustua useampi tunti tai yön yli.
6. Valmista napakka tomusokerikuorrute vedestä ja tomusokerista. Pursota haluamasi kuvio kakun pintaan ja lisää vadelmahillo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti