keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kananmunaton itsetehty majoneesi (vegaaninen, munaton, maidoton, soijaton)

Kikherneiden säilykeliemestä, nimeltään aquafaba, saa tehtyä mahtavia munattomia marenkeja, mutta saa siitä tehtyä muutakin. Nimittäin majoneesia, joka maistuu paremmalta kuin kaupan vegaanimajoneesit. Ja sen tekemiseen menee valehtelematta vaan muutama sekunti. Olen tehnyt tätä huoneenlämpöisillä aineksilla, ja majoneesi maistuu parhaalta viilennyttyään jääkaapissa.

Aquafaba-majoneesi

3 rkl aquafabaa (sekoita purkkia kunnolla, että liemi on tasaista)
1 tl Dijon-sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
2,5 dl rypsiöljyä
(valkosipulia jos haluat tehdä aiolia, aiolissa voi osan etikasta korvata sitruunamehulla)

1. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon ja paina sauvasekoitin kulhon pohjaan.
2. Laita sauvasekotin päälle, ja kun majoneesi alkaa emulgoitumaan, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin.
3. Majoneesi on valmis!

Majoneesi tehdään kapeassa astiassa.
Majoneesin koostumus on hyvinkin majoneesimainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti