keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Kaiketon pavlova (vegaaninen)

Marenki

1 prk kikhernetölkin lientä (aquafaba)
1,5 dl sokeria

Täyte
5 dl Surewhip -kasvikermaa
Sokeria
Vaniljasokeria
Mansikoita/muita marjoja

Koristeet
Mansikoita/muita marjoja




Vaahdota aquafaba ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Levitä leivinpaperille kahdeksi isoksi kiekoksi ja tasoita. Paista marenkia sadassa asteessa 1-1,5 h (varo, ettei marenki ala tummua!), minkä jälkeen sammuta uuni ja jätä marenki uuniin vähintään tunniksi. Marengin pitäisi jäähdyttyään irrota kovana levynä leivinpaperista.

Vatkaa vaahto ja mausta makusi mukaan. Pilko mansikat/muut marjat. Juuri ennen tarjoilua levitä vaahtoa ja marjoja ensimmäisen marenkikerroksen päälle ja aseta toinen marenkikiekko täytteen päälle. Lisää vaahtoa ja loput marjat koristeeksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti