torstai 31. maaliskuuta 2016

Taustaa

Vihdoinkin ehdin ja sain aikaiseksi perehtyä tähän blogiin, jonka perään on huhuiltu jo useammalta suunnalta. Suurin osa ohjeista tulee olemaan siis maidottomia, munattomia, soijattomia, pähkinättömiä ja mantelittomia, sekä gluteenittomia. Gluteenittomuuden rinnalla ohjeet eivät sisällä kotimaisia viljoja (kaura, ohra, vehnä ruis), mikä usein on yhdistelmä, joka allergikoilla on. Kaurahan voi olla myös gluteenitonta, mutta nämä ohjeet eivät sisällä myöskään kauratuotteita, ellei toisin mainita. Jossain vaiheessa saatan postailla kuvia ja ohjeita vanhemmista leipomuksista, mitkä sisältävät kauratuotteiden ohella tavallisia viljoja, mutta ovat maidottomia, munattomia ja soijattomia. Oi niitä aikoja, kun oli vaan nuo kolme rajoitusta :D

Blogin perusidea on se, että näitä voi tehdä kuka tahansa. Jonkin verran tarvitaan erikoistuotteita, mutta niitä voi yleensä käyttää sitten muuhunkin leivontaan tai ruuanlaittoon. Aluksi suunnittelin, että yritän tehdä myös ns. puhtaita leivonnaisia (ns. raakaleivontaa), eli ilman lisättyä sokeria ja margariinia ja gluteenittomia jauhoja, mutta totesin että rajansa kaikella. Muutaman tällaisen leivonnaisen teinkin, mutta en kokenut sitä mielekkääksi, enkä tarpeelliseksi. Kyllä sokeriakin saa käyttää, kohtuudella toki :) Ongelmia raakaleivontaan toki toi myös se, että en uskalla käyttää pähkinöitä ja manteleita leivonnaisissa, eikä kookosmaitokaan sovi, mutta onneksi kookosöljy käy, koska siihen pohjautuu Violife-juustot (jotka eivät kuitenkaan maistu yhtään kookokselle).

Toivottavasti joku löytää näistä ohjeista apua, ja nämä osoittautuvat hyödyllisiksi. Itse olen jo niin tottunut viemään omat eväät (ja leivonnaiset) mukaan mihin tahansa menenkin, mutta uskoisin että kenelle tahansa imetysdieettaajalle tai allergikolle on mukava yllätys, jos kylään mennessä onkin tarjolla jotain, jota voi kaikki syödä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti