keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Violife

Kohta voisi varmaan luulla, että saan jotain korvausta siitä, kun hehkutan niin paljon Violifen tuotteita. (Valitettavasti) en saa, hehkutan niitä koska ne on hyviä. Ja koska olen lyhyttä imetysdieetitöntä taukoa lukuunottamatta ollut jonkinasteisella maidottomalla ruokavaliolla kohta 2,5 vuotta, etenkin alkuaikoina kaipasin todella kipeästi jotain juustojen tilalle. Soijapohjaiset eivät vakuuttaneet millään tavalla, ja kun esikoisella todettiin myös soija-allergia, jäi soijapohjaiset "juustot" sikseen. Nyt kun aloitin uudelleen maidottomalla ruokavaliolla kuopuksen allergioiden takia, sain tietää näistä uusista juustoista.

Kaupoista näitä "juustoja" löytyy vaihtelevasti. Itse olen löytänyt lähimmästä Supermarketista kahta palajuustoa (Original ja Cheddar), lähimmästä Prismasta kolmea tuorejuustoa (Original, Herbs ja Tomato&Basil) ja lähimmästä Citymarketista muutamaa lajia palajuustoa (Cheddar, Smoked flavour ja Original) sekä Prosociano-parmesaania. Hyvin vaihtelevaa siis, ja mistään näistä ei siis löydy näitä kaikkia vaihtoehtoja, vaan pitää aina käydä useammassa kaupassa tarpeen mukaan. Monipuolinen valikoima löytyy myös Vegekauppa Turusta, sieltä löysin vihdoin kauan kaipaamaani pizzajuustoa.

Ja mihin näitä juustoja voi käyttää? Palajuustoja tietenkin leivän päälle. Ne soveltuu myös jonkin verran ruuanlaittoon, itse olen välillä raastanut näitä kastikkeisiin tms., ja etenkin tuo "parmesaani" toimii niissä hyvin. Pizzajuusto tietenkin sopii kaikkeen, missä juuston pitää sulaa. Esimerkki löytyy pizza-postauksesta. Tuorejuustot soveltuu hyvin myös leivontaan, itse käytän makeissa leivonnaisissa (kreemit, mousset jne.) maustamatonta tuorejuustoa, ja maustetut sopii esim piirakoihin.

Mistä nämä "juustot" on tehty? Pääasiassa vedestä ja kookosöljystä. Ei kannata pelästyä tuota kookosöljyä, sillä juustot ei maistu kookokselta. Tässä on linkki valmistajan sivuille, sieltä näkee kaikki tuotteet ja niiden sisällöt. Itse ainakin aion jossain vaiheessa laittaa palautetta muutamiin kauppoihin, että ottaisivat enemmänkin näitä tuotteita valikoimiinsa. Soijapohjaisia tuorejuustojakin on pilvin pimein hyllyissä, mutta ne kun ei sovi kaikille.

Mutta pieni varoituksen sana vielä. Suurina määrinä nämä kookosöljypohjaiset juustot voivat aiheuttaa herkkävatsaisille jonkinlaisia vatsavaivoja. Mutta silloin puhutaan sellaisista määristä kuin paketti per päivä. Ei sillä, että itselläni olisi moisesta kokemusta...

Tuorejuustot

Pizzajuusto, "parmesaani" ja mozzarellan makuinen palajuusto

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarpeellisesta tiedosta! Olet tehnyt suuren työn ja näistä on apua monelle.On paljon hyviä ja kattavia vinkkejä. Pistin jakoon, niin moni kamppailee arjessa ruokaallergioiden kanssa. Kiitos vielä kerran!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista