perjantai 8. huhtikuuta 2016

Mansikka-raparperipiirakka (maidoton, munaton, vegaaninen)

Ulkonakö saattaa pettää, mutta tämä piirakka on aivan superherkullinen, alunperin ohje Chocochili-blogista. Tämän(kin) tein johonkin esikoisen juhliin, ja ajattelin kerrankin valmistella tarjottavia ajoissa. Virhe. Tämä piirakka tuli syötyä kokonaan jo ennen juhlia, joten oli pakko tehdä juhlia edeltävänä päivänä vielä uusi :) Ohje toimii varmasti myös muille marjoille, ja on uskoakseni muokattavissa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja lisäämällä taikinaan ksantaania. Nesteen määrää kannattaa kuitenkin tarkkailla, eli pitääkö sitä lisätä että taikina jää riittävän löysäksi.

Mansikka-raparperipiirakka

2 isoa vartta raparperia
iso kourallinen mansikoita
150 g maidotonta margariinia (esim. tummansininen Keiju tai Sunnuntain laktoositon leivontamarg.)
3 dl sokeria
1 dl soijajogurttia (vanilja)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl soijamaitoa

1. Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi
2. Halkaise mansikat 3-4 osaan
3. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää sekaan jogurtti
4. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää 3/4 raparpereista ja mansikoista
5. Sekoita kuivat aineet muutamassa erässä margariinivaahtoon soijamaidon kanssa, kääntele tasaiseksi
6. Laita uunivuoan (noin 28 x 28 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina.
7. Painele loput mansikat ja raparperit taikinaan
8. Paista 200 asteessa 25-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti