torstai 21. huhtikuuta 2016

Riisituotteet

Koska meillä ei tällä hetkellä käy maito-, soija- eikä viljatuotteet, niiden korvikkeena käytän paljon riisituotteita. Riisimaitojuomaa käytön leivonnassa ja (gluteenittomien ja viljattomien) murojen kanssa, useimmiten käytän Plantin tai Alpron riisimaitoja, myös Rice Dream -merkillä on riisimaito. Aamupalaksi teen smoothien, johon marjojen ja avokadon (rasvanlähde) lisäksi laitan riisiproteiinia. Riisiproteiini on melko jauhemaista, ja monet eivät voi sitä sietää, mutta koska itse en voi käyttää heraproteiinia (maitoa), niin näillä mennään. Maustamaton riisiproteiini ei ole kovin hyvää, sen myönnän itsekin, mutta etenkin tuo Puhdistamon suklaanmakuinen riisiproteiini maistuu ihan hyvältä. Foodinin vaniljanmakuinen riisiproteiini on myös ok. Riisikermoja on kahta laatua, eli ruuanlaittoon ja vaahdotettavaksi tarkoitetut. Riisivispiä olen löytänyt vaan Soyatoo-merkkistä, ja sitä olen käyttänyt mm. näissä vadelmapiirasissa . Siinä on samanlainen sivumaku kuin kauravispissä, ja tarvitsee jotain makua, kuten suklaata maistuakseen oikeasti hyvältä. Turun Vegekaupassa on saatavilla myös riisikermaspray, mitä en kylläkään ole edes testannut. Samaisesta kaupasta saa myös ruuanlaittoon tarkoitettua riisikermaa, tavallisista (isommista) ruokakaupoista löytyy Rice Dream Cuisine -merkkistä riisikermaa. Sitä olen käyttänyt esim. kastikkeissa ja kermaperunoissa.

Riisikakkuja käytetään myös jonkin verran leivänkorvikkeena.

Sitten on tietenkin herkuttelujuttuja, kuten blogin nimikin sanoo. Meidän lähimmästä Citymarketista olen löytänyt riisipohjaista vanukasta suklaanmakuisena, aiemmin siellä on ollut myös vaniljaa, mutta ei ole enää. Suklaa kyllä on noistakin mielestäni huomattavasti parempaa, kyllä sen vanukkaaksi tunnistaa.

Kesä on tulossa ja jäätelöä on kiva syödä. Ingmanilla on pakettijäätelönä vaniljajäätelöä ja myös vanilja-suklaatuutti, molemmat ovat erinomaisia jäätelöitä.

HUOM! Riisituotteet sisältävät arseenia, ja riisimaitoa ei suositella käytettäväksi alle 6-vuotiailla lapsilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti