perjantai 1. huhtikuuta 2016

Mokkapalat tai suklaapalat eri kuorrutteilla (maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, vegaaninen, ei kotimaisia viljoja, pähkinätön, manteliton)

Mokkapalat on etenkin lastenkutsuilla perinteinen leivonnainen, jota on helppo tehdä koko pellillinen ja joka yleensä maistuu kaikille. Etsin sitten vähän mokkapalojen ohjeita netistä, ja niiden pohjalta kehittelin suklaapalojen ohjeen. Periaatteessa mokkapalat, mutta koska en itse välitä kahvista, niin kuorrutteesta jäi kahvi pois, ja tilalle sulatin suklaata. Toisen version näistä tein kaverin lapsen synttäreille, ja kuorrutteeksi tein porkkanakakun kuorrutteen. Toimi muuten hyvin niinkin! Tottakai voi laittaa kuorrutteeseen myös kahvia, mutta silloin tomusokeria tarvitaan huomattavasti enemmän, jotta rakenteesta tulee oikeanlainen, ja silloin kuorrutteesta tulee myös makeampi. Itselleni makeus ei ole mikään ongelma, mutta kotona saan hyvin helposti palautetta liiasta makeudesta. Siksi olinkin hyvin ylpeä, kun tämä viimeisin kokeiluni porkkanakakun kuorrutteella oli kuulemma juuri täydellistä makeuden suhteen :)

Suklaapala suklaakuorrutteella


Suklaapalat (pellillinen)

Pohja

4 dl sokeria
4 dl riisijauhoja (hienoja, ei karkeita)
3 dl Jytte-jauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja)
1 tl ksantaania
0,5 rkl psylliumia
4 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta (100 % kaakaota, esim Fazerin Cacao-kaakaojauhe ei sisällä maitoa)
4 dl nestettä (vettä, riisimaitoa, mehua (appelsiini sopii erityisen hyvin), muita kasvimaitoja mitkä käy,...)
200 g sulatettua margariinia (osa rasvasta voi olla myös esim. rypsiöljyä tai kookosöljyä)

Kuorrute

40 g tummaa maidotonta ja soijatonta suklaata sulatettuna
50 g sulatettua margariinia
tomusokeria

TAI porkkanakakun kuorrutetta TAI kahvilla maustettua kuorrutetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset, sekoita huolellisesti. Taikina jää melko paksuksi, mutta mikäli taikina tuntuu ihan liian paksulta, lisää nestettä.
3. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille, levitä mahdollisimman tasaiseksi (muhkurat eivät tasoitu uunissa)
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Tee kuorrute. Suklaisessa kuorrutteessa yhdistä ensin rasva ja tomusokeri (esim 1 dl), lisää sitten sulatettu suklaa. Sekoita ja lisää tomusokeria tarvittava määrä. Levitä kuorrute jäähtyneen suklaakakun päälle, koristele haluamallasi tavalla (Huom. Joissain strösseleissä ja nonparelleissa voi olla esim. vehnätärkkelystä).
6. Leikkaa paloiksi.

Suklaapalat vaalealla kuorrutteella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti