lauantai 2. huhtikuuta 2016

Suklaamuffinit mansikanmakuisella kreemillä (maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton, ei kotimaisia viljoja, pähkinätön, manteliton, vegaaninen)

Olen testannut muutamia muffinssireseptiä, soveltaen tietenkin kun oli hankalaa löytää ohje missä toteutuu kaikki rajoitukset. Lopulta löysin hyvältä vaikuttavan ohjeen, mikä oli valmiiksi munaton, mutta jauhot piti itse säätää. Testasin myös kreemin teon, sehän on normaalistikin suht helppo tehdä ilman maitotuotteita, kunhan käyttää voin sijaan maidotonta margariinia. Voin korvaaminen margariinilla kyllä on monien mielestä melkein pyhäinhäväistys, mutta minkäs teet. Margariinin sekaan/tilalle voi laittaa myös Violifen maustamatonta tuorejuustoa, niin tulee kevyempi kreemi.



Suklaamuffinit (noin 8 kpl)

75 g maidotonta margariinia
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin Fin mix)
0,75 dl perunajauhoja
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Fazerin 100 % Cacao)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl omenasosetta (Bonne)
n. 1 dl vettä tai laimeaa mehua

Kuorrute

150 g maidotonta margariinia (voi laittaa myös Violifen maustamatonta tuorejuustoa mukaan keventämään kreemiä)
Tomusokeria (mansikanmakuista)

1. Sulata margariini.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää myös fariinisokeri.
3. Sekoita joukkoon margariinisula, omenasose ja neste, sekoita tasaiseksi. Taikinan pitää olla sen verran löysää, että se vähän tasoittuu itsekseen.
4. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin, älä jätä isoja "möykkyjä" pinnalle - taikina ei välttämättä tasoitu kunnolla uunissa. Käytä muffinssipeltiä jos vaan mahdollista.
5. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrute. Vatkaa margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes rakenne on sopiva pursotettavaksi. Pursota kreemi jäähtyneiden muffinssien päälle.


1 kommentti: