Suklaamoussekakku
Pohja
150 g (maidotonta) margariinia sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita (gluteenitonta kauraa tarvittaessa, tai voi korvata (gluteenittomilla) kekseillä)
8 kpl Digestivejä (tai gluteenittomia keksejä)
1/2 dl sokeria (ei pakollinen)
Täyte
200 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Pirkan tumma leivontasuklaa)
2 prk Alpro Airy&Creamy vispikerma (tai Schlagfix Universal vispi tai Plantin kauravispi)
(2 liivatelehteä ja tippa sitruunamehua. Ei välttämättä tarpeellinen)
(tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna, vaniljaa, sokeria ym. jos haluaa)
1. Sulata margariini.
2. Murskaa keksit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Sulata suklaa joko mikrossa (30 s kerrallaan ja joka välissä sekoittaen) tai vesihauteessa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Lisää sula suklaa vaahtoon, tarkista maku. Lisää halutessasi sokeria, vaniljaa, minttua tai muuta makuainetta. Jos täyte on löysää, lisää liivate (lämmitä sitruunamehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet, sekoita täytteeseen koko ajan sekoittaen). Todennäköisesti pelkkä suklaa saa täytteen jähmettymään riittävästi.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
8. Koristele
Tässä pinnalle tehty vielä sitruunalla maustetusta kasvivispistä yksi kerros lisää, päällä suklaakoristeyritelmiä... |
Pelkistetty moussekakku ilman koristeita, vadelmasydämellä |
Kokeiluun :)
VastaaPoista