tiistai 26. huhtikuuta 2016

Helppo suklaajuustokakku/moussekakku (maidoton, munaton, (soijaton, gluteeniton))

Tätä ohjetta olen käyttänyt monet kerrat, muokannut vaan mielialan, tilanteen ja raaka-aineiden mukaan. Juustokakkuhan tämä ei oikeastaan ole, koska tässä ei tietenkään ole mitään juustoa. Ohje toimii niin soijatuotteilla kuin kauratuotteillakin. Yksinkertaisimmillaan täytteessä yhdistetään sulatettu tumma suklaa soija- tai kauravaahtoon, ja suklaa jähmettää täytteen jopa ilman liivatetta. Lisäksi olen välillä tehnyt kakkuun ns. vadelmasydämen, eli pienellä vuoalla tehnyt ensin keksipohjan päälle vadelmamoussen, ja sen hyydyttyä tehnyt päälle suklaatäytteen. Kakusta saa gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia keksejä ja puhdasta kauraa, kaurahiutaleet voi jättää myös kokonaan pois ja käyttää pelkkiä keksejä, jolloin keksien määrää pitää lisätä jonkin verran.






Suklaamoussekakku

 

Pohja

150 g (maidotonta) margariinia sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita (gluteenitonta kauraa tarvittaessa, tai voi korvata (gluteenittomilla) kekseillä)
8 kpl Digestivejä (tai gluteenittomia keksejä)
1/2 dl sokeria (ei pakollinen)

Täyte
200 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Pirkan tumma leivontasuklaa)
2 prk Alpro Airy&Creamy vispikerma (tai Schlagfix Universal vispi tai Plantin kauravispi)
(2 liivatelehteä ja tippa sitruunamehua. Ei välttämättä tarpeellinen)
(tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna, vaniljaa, sokeria ym. jos haluaa)

1. Sulata margariini.
2. Murskaa keksit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 25 cm) pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Sulata suklaa joko mikrossa (30 s kerrallaan ja joka välissä sekoittaen) tai vesihauteessa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Lisää sula suklaa vaahtoon, tarkista maku. Lisää halutessasi sokeria, vaniljaa, minttua tai muuta makuainetta. Jos täyte on löysää, lisää liivate (lämmitä sitruunamehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet, sekoita täytteeseen koko ajan sekoittaen). Todennäköisesti pelkkä suklaa saa täytteen jähmettymään riittävästi.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
8. Koristele
Tässä pinnalle tehty vielä sitruunalla maustetusta kasvivispistä yksi kerros lisää, päällä suklaakoristeyritelmiä...


Pelkistetty moussekakku ilman koristeita, vadelmasydämellä

vadelmasydän:n. 1 dl vadelmia, 1/2 prk tai käytettävään pikkuvuokaan sopiva määrä soija- tai kauravaahtoa, 2 liivatelehtä ja tippa sitruunamehua. Asettele pieni (lasten) irtopohjavuoka keksipohjan päälle, kaada vadelmatäyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irroita vuoka ja kaada reunoille ja päälle suklaakerros.

1 kommentti: