maanantai 19. syyskuuta 2016

Täytekakku suklaatäytteellä ja suklaaganachella (vegaaninen, maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton, viljaton (kotim.), pähkinätön)

Tämän kakun tein vanhan ystäväporukan tapaamiseen, jossa samalla juhlistettiin meidän jokaisen synttäreitä (tänä vuonna tulee pyöreitä mittariin), yhden tupareita ja yhden naimisiinmenoa. Paikalla oli myös yksi vegaani, joten tein sitten kakun myös vegaanisena. Ja kerrankin kokeilin vähän runsaampaa koristelua :D Tämä kakkupohja on tuhti, koska pohja on suht tiivis, mutta todella mehevä ja hyvänmakuinen. Jossain vaiheessa yritän vähän muokata pohjaa hivenen kevyemmäksi, ideoita on jo mielessä.







Kakkupohja

n. 5 dl sopivia jauhoja (esim. Semper Fin Mix, joka on luontaisesti gluteeniton)
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
150 g maidotonta margariinia sulatettuna (esim. tummansininen Keiju, tai Sunnuntain maidoton leivontamargariini)
1,5 banaania muussattuna
3 dl vichyä
2 tl psylliumia
1 tl ksantaania

1. Sulata ja jäähdytä margariini ja muussaa banaani esim. haarukalla
2. Voitele ja jauhota vuoka sopivilla jauhoilla, tai levitä pohjalle ja reunoille leivinpaperia
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita huolellisesti
4. Lisää loput ainekset ja sekoita
5. Kaada taikina vuokaan (halkaisija 23-25 cm) ja tasoita mahdollisimman hyvin
6. Paista kakku uunin alatasolla, 175C noin 45 minuuttia. Testaa puutikulla onko kakku kypsä (tikkuun ei jää taikinaa)
7. Kun pohja on hieman jäähtynyt, laita vuoan päälle lautanen "kanneksi", jolloin pohja pysyy mehevänä eikä tarvitse kostutusta myöhemmin

Täyte

2 prk Schlagfix universal vispikermaa (pahvitölkki, itse käytän makeuttamatonta eli tätä: tätä)
2 levyä tummaa suklaata (Pandan tumma suklaa on vegaaninen ja soijaton)
(Sitruuna- tai limekastiketta, esim. Pirkan vihreää sitruskastiketta tai tässä kakussa olevaa lime curd -kastiketta )

1. Halkaise pohja kolmeen osaan ja asettele pohja tarjoilulautaselle
2. Levitä sitruunakastiketta (tai muuta raikasta) pohjalle ohut kerros, tasapainottaa täytteen makeutta
3. Sulata 1 suklaalevyllinen mikrossa tai vesihauteessa, vatkaa samalla 1 purkki kermaa.
4. Kaada sula suklaa vaahtoon samalla sekoittaen, ja levitä suklaavaahto heti pohjan päälle. Reunavuoan voi laittaa kakkupohjan ympärille, helpottaa täytteen levittämistä tasaisesti eikä täyte leviä reunojen ulkopuolelle. Asettele seuraava pohja täytteen päälle ja levitä päälle sitruunakastike.
5. Sulata toinen suklaalevy ja vaahdota toinen purkki kermaa, yhdistä ja levitä pohjan päälle. Laita kakun kansi päälle ja laita kakku jääkaappiin. Kakku säilyy hyvänä esim. yön yli.

Kuorrute ja koristeet

 Kreemi:
200g maidotonta margariinia (Keiju maistuu paremmalta kuin leivontamargariini)
n. 1 pkt tomusokeria
1 sitruunan mehu

Suklaaganache:
0,8 dl kermaa (esim. Schlagfixin kerma)
100 g tummaa suklaata
1 rkl margariinia

Koristeet:
Vihreitä kuulia
Wiener Nougat -makeisia
Muumi-tikkareita
Porvoon gluteenitonta lakritsia
Maidotonta valkosuklaata raastettuna (iChoc vaniljavalkosuklaa)
Sokerimassasta tehtyjä koristeita
Mintunlehtiä

1. Vatkaa margariini ja osa tomusokerista, lisää sitruunanmehu
2. Lisää tomusokeria, kunnes makeus ja koostumus on hyvä, eli jämäkkää mutta helposti levitettävää.
3. Levitä ensin ohut kerros kakun pintaan ja laita kakku takaisin jääkaappiin
4. Kun pinta on jähmettynyt, levitä pintaan toinen kerros ja tasoita pinta hyvin.
5. Annan jähmettyä jääkaapissa

6. Lämmitä kerma kattilassa (älä keitä), ja lisää suklaa. Sulata suklaa kerman sekaan ja lisää lopuksi margariini. Anna ganachen jäähtyä jähmeäksi! Jos on liian kuumaa, se valuu heti kakun päältä pois, vaikka sekin kyllä näyttää ihan kivalta.
7. Kun ganache on vähän jähmettynyt, levitä se kakun päälle ja varovasti levitä reunoille asti siten, että se valuu satunnaisesti reunojen yli.
8. Lisää koristeet.
9. Nauti!
Huono kuva kakun sisältä, mutta kerrokset näkyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti